Sıcaklığın Yansıması Evinizde: Sonbahar Dekorasyon Önerileri

29 Eylül 2023
Sıcaklığın Yansıması Evinizde: Sonbahar Dekorasyon Önerileri

Sonbahar aylarının girişiyle birlikte içimizi ısıtan sıcacık temalar yeniden hayatımıza girmeye başladı. Mağaza vitrinleri sonbahar kombinleriyle dolarken renk tonları mevsime uyumlu olarak değişmeye başladı. "Sonbahar renkleri nelerdir?" diye sorulduğunda ilk aklımıza gelen turuncu, sarı, kahverengi gibi renkler dört bir yanımızı sarmaya başladı.

Beraberinde gelen ılık havalar ise yeniden evlere dönmeyi ve sıcak bir kahve keyfini bizlere hatırlattı. Sıcak bir kahve keyfi için oluşturulan kahve köşeleri sonbahar esintisini evlere taşıdı. Bu köşeler ve daha birçok dekorasyon önerisi için sonbahar dekorasyon ürünleri en temel ürünler olarak karşımıza çıkmaya başladı.

Renkli kupalardan sıcacık battaniyelere, turuncu sarmaşıklardan renkli vazolara kadar birçok ürün sonbaharı evlerde canlandırmaya yardımcı oldu. Hal böyle olunca 2023 sonbahar renkleri belirlenmeye ve tüm dekorasyon ürünlerinde sergilenmeye başladı. Pastel tonları bu yıl öne çıkarken kahverenginin tüm tonları yine sonbahar renkleri arasındaki yerini korumaya devam etti.

Peki 2023 trendlerinin belirlenmesiyle en çok hangi dekorasyon ürünleri tercih edildi? Bu ürünlere güvenli yoldan ulaşmak mümkün mü? Evlerde hangi sonbahar dekorasyon teması öne çıkıyor? Tüm soruların yanıtlarını birlikte inceleyelim.

Huzurla Gelen Mevsim: Sonbahar Dekorasyonu

Yaz aylarını geride bırakırken sonbaharın huzurlu esintilerini hissetmeye başladık. Bununla birlikte içeceklerimiz, kombinlerimiz, ev dekorasyon ürünlerimiz değişmeye başladı. Yazlık eşyalar yavaş yavaş kaldırılırken sonbahar temalı dekorasyon ürünleri ortaya çıkmaya başladı. Özellikle sonbaharda daha keyifli hale gelen yağmurda kahve-film keyfi için salonlar mevsimsel özellikler barındırmaya hazır hale geldi.

Televizyon ünitelerinde, sehpalarda ya da duvarlarda sonbahar yapraklarını anımsatan dekorasyon ürünleri mevsime ayak uyduran temel parçalar olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte koltuk takımlarının üzerinde kullanılan sarı ve turuncu tonlarındaki pikeler salona sıcak bir görünüm kazandırırken rahat bir oturma alanı oluşturulmasını da sağlıyor.

Sonbahar Dekorasyonunun Vazgeçilmez Parçaları

Sonbahar aylarında çevrenizde neler gördüğünüzü bir düşünün. Kahverengi, sarı tonlarındaki yapraklar, yağmur damlaları, hafif bir esinti ve soğumaya başlayan hava ile karşılaşabilirsiniz. İşte tüm bunları evinizde de hissetmek için sonbaharı çağrıştıran dekorasyon ürünleriyle küçük dokunuşlar yapabilirsiniz.

Dışarıda gördüklerinizi evinize taşımak için hangi renk grubunun ağırlıkta olduğuna dikkat etmelisiniz. Sonbahar sıcacık renkleri ve doğal dokuları barındıran bir mevsimdir. Bu sıcaklığı evde hissettirmenizi sağlayacak en temel parçalara birlikte bakalım.

  • Yastıklar ve Battaniyeler: Havaların soğumaya başlamasıyla battaniyeler ortaya çıkmaya başlar. Sonbahar renklerinden oluşan bir battaniye soğuktan korumanın yanı sıra en güzel dekorasyon ürünü olarak da kullanılır. Koltuk takımının üzerine eklenen birkaç renkli yastık ve battaniye ile sonbahar renklerini evinizde yaşatabilirsiniz.
  • Yapraklı Masa Örtüleri: Masa örtüsü diyerek geçmeyin. Masa örtüleri odanın atmosferinden iştahınıza kadar birçok ince detayı doğrudan etkiler. Basit bir değişiklik ile sonbahar esintisini evinize taşıyabilirsiniz. Sonbahar desenlerinden ve renklerinden oluşan bir masa örtüsü ile bu aşamayı kolayca tamamlayabilirsiniz.
  • Kozalak ve Kabaklar: Kabaklar ve kozalaklar sonbaharın sembolü olan ürünlerdir. Büyük, küçük kabaklar masaüstü dekorasyonunuza renk katarken, farklı boyutlardaki kozalaklar televizyon ünitenizin canlanmasını sağlayabilir.
  • Mumlar: Mumlar sonbaharın olmazsa olmaz parçalarıdır. Farklı aromalardaki mumlar sıcacık bir atmosfer yaratırken hoş kokuların tüm odanızı sarmasını sağlar.

Bu vazgeçilmez dekorasyon parçalarıyla evinizde sonbaharın sıcaklığını yaşatabilirsiniz. Kendi tarzınıza uygun dekorasyon ürünleriyle bütünsel bir görünüm elde edebilirsiniz.

Evinizin Her Odasında Sonbahar Havası

Sonbahar ev dekorasyonu denildiğinde en çok tercih edilen ürünlerin battaniyeler, mumlar, yastıklar olduğundan bahsettik. Özellikle salonda bu ürünlerin tamamını kullanabilir, sıcak bir ortam tasarlayabilirsiniz. Peki evin diğer odalarında sonbaharı nasıl canlandırabilirsiniz? Birlikte keşfedelim.

Öncelikle evin en çok kullanılan bölümü olan mutfaklardan başlayabiliriz. Masa örtüsü örneğinde değindiğimiz gibi ufak detaylar büyük değişimlerin parçası olabilir. Mutfağınızda kullandığınız havluları, runnerları ve eğer mümkünse halı ya da kilimi sonbahar renklerindeki ürünlerle değiştirerek istediğiniz atmosferi oluşturabilirsiniz.

Yatak odanızda ya da çocuk odanızda daha sıcak bir ortam tasarlamak için işe nevresim takımı değişikliğinden başlayabilirsiniz. Dekorasyonda sonbahar renkleri denildiğinde ilk akla gelen renklerden olan turuncu, sarı, kahverengi tonları nevresim takımlarında sık sık tercih edilen renklerdir. Siz de tercihinizi bu renklerden yana kullanarak sonbaharı doğrudan odalarınızda hissettirebilirsiniz.

Tüm bu dekorasyon ürünlerini ayrı ayrı satın almakla uğraşmak düşünüldüğünde zor gelebilir. Vartabi’nin ev mobilya kategorisi ihtiyacınız olan ürünleri sizler için bir araya getirir. Tek tıkla güvenli alışverişte ihtiyacınız olan her şey elbette Vartabi’de!